Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ga jij op vakantie? Mogen wij je helpen met het maken van de juiste keuze?
Stoer, trendy, veelkleurig of ga je meer voor praktisch? In deze blog lees je wat je deze zomer wel en niet kunt doen.

De vakantie komt er aan, de zomergarderobe mag weer uit de kast,  en de winkels liggen vol met vrolijke accessoires. De vakantie brengt altijd een hoop vragen met zich mee: waar ga ik heen? Met wie? Maar ook: wat neem ik mee?

 

Het internet staat vol met tips, tricks en checklists om niks te vergeten op onze reisjes. Maar toen ik laatst weer eens een checklist doorliep, kwam ik er achter dat ik niet goed wist waar ik al die dingen nu in moest stoppen. Gewoon een koffer? Of toch maar een mooie weekendtas? Een shopper misschien? En wat is de meest praktische handtas als ik een dagje de stad in ga?

 

Mijn moeder zei laatst: “Een handtas is als een partner: hij moet praktisch zijn en prettig om je schouder hangen.” Naast praktisch moet de ideale tas natuurlijk ook mooi zijn, en goed te combineren met allerlei outfits en accessoires. Maar dat betekent niet dat het een saai alledaags voorwerp moet zijn. In tegendeel: een goede tas kan, zeker op vakantie, een eyecatcher zijn die je outfit tot één stijlvol geheel maakt.

 

Om een goede damestas te kiezen voor op vakantie, is het belangrijk om met een paar dingen rekening te houden. Ten eerste is de duur van de vakantie belangrijk. Een dagje uit vraagt om een veelzijdige tas die bovenal prettig om te dragen is. Voor een nachtje of weekendje weg moet er een keuze gemaakt worden voor één ruime handtas ofwel schoudertas, of een wat kleinere tas en daarnaast een weekendtas of trolley voor andere bagage. Voor langere vakanties zijn meerdere tassen een must: Op zijn minst een grote tas of koffer voor kleding en andere items, en daarnaast een mooie handtas voor de belangrijkste bezittingen zoals telefoon en portemonnee.

 

Het tweede dat belangrijk is bij het kiezen van een mooie tas voor de zomer, is persoonlijke stijl. De grootste keuze daarin is tussen een opvallende kleur of vormgeving, of een wat simpelere stijl, en daarnaast is er de keuze tussen tijdloos en klassiek, of hip en modern. Deze keuzes zijn heel persoonlijk, en er is geen goed of slecht, maar een algemeen geldend advies is: Wees niet bang om uit je comfort zone te stappen! Zeker deze zomer is alles mogelijk, en zijn vele verschillende stijlen in de mode. Bij de grote designers zien we deze zomer throwbacks naar punk-cultuur, de boho style van de jaren zeventig, maar ook stijlvolle toepassingen van pastel en vrouwelijke silhouetten.

 

Dit biedt veel mogelijkheden om stijl te combineren met functie, en de it-bag van 2015 is een tas die deze twee verenigt. Ga deze zomer dus af op eigen inzichten, en durf nieuwe combinaties te maken, want alles mag en de keuze is eindeloos!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden